TEHNOLOŠKI INOVATIVNI KLIMA UREĐAJI

Inverter tehnologija

Inverterska tehnologija je tehnologija nove generacije, kod koje se brzina kompresora prilagođava potrebama, odnosno, u početku hlađenja radi snagom i do 140 posto, a kako se približava željenoj temperaturi, smanjuje snagu. Time se uštedi i do 40 posto energije u odnosu na neinverterske modele. Osim toga, mnogo su tiše i ugodnije u prostoru jer daju ujednačeniju temeperaturu, bez velikih amplituda. Dodatna prednost invertera jest u tome što se njima može i grijati i kada su vanjske temperature niže, neke podnose i do -15 stupnjeva Celzija.

Svi KOREL klima uređaji opremljeni su najnovijom inverter tehnologijom.

Ekologija

Kao rashladno sredstvo u komercijalnoj klimatizaciji koriste se ekološki plinovi, fluorougljikovodici HFC, koji ne sadrže klor koji oštećuje ozonski sloj, nisu zapaljivi i nisu otrovni.

Freoni su plinovi koji se koriste kao rashladni mediji u tehnici hlađenja, a oni su organski flourovi i klorovi derivati metana i etana. Koriste se od 1930. g., a tada su najpoznatiji bili R12 i R22.  Svojstva freona zbog čega je počela njihova masovna upotreba je nezapaljivost, nije otrovan te je bez okusa i mirisa. Do tada najzastupljeniji rashladni mediji bili su otrovni amonijak i metilni klorid. Montrealskim protokolom ograničena je potrošnja takvih radnih tvari jer je dokazano da ispuštanje radne tvari u atmosferu rezultira oštećenjem ozonskog sloja i globalnim zatopljenjem.

Do početka 2006. godine., kada stupa na snagu "Uredba o tvarima koje oštećuju ozonski sloj", mogli su se uvoziti uređaji koji sadrže hidroklorofluorougljike HCFC (R22) za koje je dokazano da oštećuju ozonski sloj.

Energetska učinkovitost

Svi novi modeli KOREL klima uređaja, od rezidencijalnih do komercijalnih, najviše su energetske klase i prate odredbe o energetskoj klasifikaciji u EU.

Prema novim odredbama EU energetske klase se određuju na sljedeći način (EU 626/2011)
* Sezonska efikasnost pokazuje koeficijent učinkovitosti uređaja SEER i SCOP u sezoni hlađenja i grijanja što bolje odgovara stvarnoj potrošnji.
* Nova energetska naljepnica prikazuje i jačinu zvučne snage
* Mjerne točke u području hlađenja su na vanjskoj temperaturi 20°, 25°, 30° i 35°C, a za cijelu Europu kao mjerodavni uzeti su podaci za Strasbourg.
* Za režim grijanja nema jedinstvenog područja za cijelu Europu nego je podijeljeno na 3 klimatske zone, a proizvođač samostalno bira temperaturnu točku između -10°C i 2°C pri čemu se za opterećenje grijanja
od 100% dobivaju različite vrijednosti.

SEER i SCOP
* SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) označava sezonski koeficijent učinkovitosti u režimu hlađenja.
* SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) označava sezonski koeficijent učinka u režimu grijanja.

Buka pri radu unutra / vani
- Navode se veličine zvučne snage za unutarnju i vanjsku jedinicu

Želite postati ovlašteni...

KOREL distributer?

 


Info email:

info@frigo-kor.hr


Besplatni info telefon:

0800 44 44 44

2016. Sva prava pridržana. Korel d.o.o.